Hakkımızda

Halk Sağlığı AD,  hem mezuniyet öncesi tıp eğitiminin klinik öncesi ve klinik dönemlerinde, hem de mezuniyet sonrasında eğitim etkinlikleri yürütmektedir.

Anabilim Dalımızın öğretim üyeleri Koç Üniversitesi’nin Sarıyer Kampüsündeki Tıp Fakültesi binasında ve Koç Üniversitesi’nin Topkapı’da bulunan Üniversite hastanesindeki ofislerde çalışmaktadırlar.

Vizyonumuz:

Bilim, araştırma, eğitim ve iletişim yoluyla toplumun ve ekosistemin sağlığını koruyan ve geliştiren lider bir anabilim dalı olmaktır.

Misyonumuz:

Ulusal ve uluslararası düzeyde disiplinler arası çalışmalar ve yenilikçi yöntemlerle toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesini önceleyen yüksek nitelikli araştırmalar ve kanıta dayalı uygulamalar gerçekleştirmek; toplumun sağlık ihtiyaçlarına ve beklentilerine cevap verebilen, sağlığın sosyal belirleyicilerini gözeten ve kültürel duyarlılığı yüksek sağlık insan gücü yetiştirmek.

Değerlerimiz:

Misyon ve vizyon ile uyumlu olarak Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk   Sağlığı Anabilim Dalı:

• Sağlığı temel bir insan hakkı olarak görür.
  • Sağlık için sosyal adaleti ve hakkaniyeti vazgeçilmez öğeler olarak ele alır.
  • İnsan sağlığına sistemik ve çok boyutlu bir yaklaşımı benimser.
  • Toplumun iyilik halini koruyan ve geliştiren kurum ve bireylerle dayanışmayı önceler.
  • Yaşam boyu öğrenme becerisini kazandıracak öğrenci merkezli ve yenilikçi bir eğitim anlayışına sahiptir.
  • Eğitim, araştırma ve hizmet faaliyetlerinde disiplinler arası ve çok disiplinli çalışma modellerini benimser.
  • Eğitim, araştırma ve hizmet faaliyetlerinde mükemmeliyeti hedefler.
  • Çok kültürlülüğe ve çeşitliliğe bağlıdır.